ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2024

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Αύριο 17 /05/24, Παρασκευή, ξεκιναμε παλι το μαθημα εικαστικών, 18.00-20.00. 
 Παρακαλώ να εχετε μαζί σας το μπλοκ σας ,μολύβια, γόμα,χαρακα και γενικα οτι χρωματα εχετε.
Να είστε καλά! 🎨🖼🖍
 
 
 
 
 
 
 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, το Πολιτιστικό Κέντρο Οπουντίων Αταλάντης προσφέρει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά.

Τα παιδιά μέσα από ασκήσεις και δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους, κατανοούν τις βασικές αρχές σχεδίου, τα χρώματα και τις αλληλεπιδράσεις τους, και καθώς προοδεύουν έρχονται σε επαφή με τις τεχνικές και τεχνοτροπίες που αναδείχθηκαν από τις σχολές και τάσεις της ζωγραφικής όπως αυτή εξελίσσεται στην ιστορία.

Με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους ζωγραφίζοντας θέματα που τους εμπνέουν. Τα μαθήματα οργανώνονται σε θεματικές ενότητες μέσα από τις οποίες, τα παιδιά μαθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία και τους σημαντικούς ζωγράφους που καθόρισαν κάθε εποχή και τεχνοτροπία. Πιο σημαντικό είναι ότι αντιλαμβάνονται την ζωγραφική όχι απλώς σαν ένα μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης αλλά σαν μια τέχνη που εκφράζει την αισθητική τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες κάθε εποχής.

Απώτερος σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να τα εξοικειώσει με τον κόσμο των εικαστικών και να τα βοηθήσει να συνειδητοποιούν την επίδραση της τέχνης στην ζωή τους.

Μπορείτε να δείτε εργα των μαθητών και μαθητριών μας …Αύριο 19/01/24, Παρασκευή ξεκινάμε παλι τα μαθήματα εικαστικών, 18.00-20.00. 

Μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με αγάπη για το Δήμο μας και τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι 

ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ανθρώπινης κοινωνίας και πιστεύουμε πως 

οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες πολιτιστικών συλλόγων όπως η δική μας, δύνανται να αποτελούν 

βασικούς φορείς που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάπτυξή του.