Έκθεση Ζωγραφικής “Περίκλειστοι Κήποι”

Έκθεση Ζωγραφικής “Περίκλειστοι Κήποι”


Το διάστημα 3 έως 12 Αυγούστου έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε έργα της έκθεσης “Περίκλειστοι Κήποι”. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι ανοικτός καθημερινά 20:00-23:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00 και θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.


Καλλιτέχνης:

Η Αγγελική Μπρισνόβαλη γεννήθηκε στην Ελλάδα. Σπούδασε Καλές Τέχνες και Ιστορία της Τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι εικαστικός, από το 2000 ζει στη Σύρο και εργάζεται ως καθηγήτρια Art & Design στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου διδάσκει Σχέδιο & Χρώμα και Εννοιολογικό Σχεδιασμό. Έχει πτυχίο στη Ζωγραφική και την Ιστορία Τέχνης από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Combined Media -από το Hunter College, ΝΥ.

Υπήρξε υπότροφος του Whitney Museum of American Art – Independent Study Program στη Ν. Υόρκη, και του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Ν.Υ. Ταξιδεύει εντατικά με σκοπό να αναπτύξει στην δουλειά της τη θεματολογία της φύσης και της οικολογίας. Στα οδοιπορικά αυτά διερευνά την κοινωνική και φυσική οικολογία και τρόπους που αυτή εκφράζεται μέσα από τις γεωπολιτικές σχέσεις των ανθρώπων που συναντά. Οι εγκαταστάσεις και τα περφόρμανς που δημιουργεί είναι βασισμένα σε αυτές τις αναζητήσεις κάνοντας χρήση ενός συνδυασμού τόσο νέων όσο και παραδοσιακών μέσων έκφρασης στην τέχνη και στο σχεδιασμό. Στη ζωγραφική της τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει στη παρατήρηση της Ελληνικής φύσης από όπου και αντλεί αποκλειστικά τα θέματά της, μεταφέροντας στον καμβά τη ζωντάνια των χρωμάτων και των μοτίβων της πλούσιας και σπάνιας Ελληνικής χλωρίδας καθώς αυτή συνδυάζεται με το ιδιαίτερο Ελληνικό τοπίο στις διαφορετικές εποχές του χρόνου. Αγαπά να διδάσκει το σχέδιο ιδεασμού και την οπτική σκέψη ως διεθνής επισκέπτης καθηγήτρια καθώς επίσης και το να εκθέτει τη δουλειά της ανά τον κόσμο. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και συλλογές ιδρυμάτων στην Αμερική και την Ευρώπη. Εκθέτει για πρώτη φορά στην Αταλάντη και αυτό την κάνει χαρούμενη.


Λίγα λόγια για την έκθεση:

Το θέμα της έκθεσης “Περίκλειστοι Κήποι” βασίζεται στην ιδέα του παράδεισου και τα φυσικά θαύματα της Ελληνικής γης. Η λέξη “παράδεισος” έρχεται στην ελληνική γλώσσα τον 4ο αι. π.Χ. από τον Ξενοφώντα ο οποίος επιστρέφοντας από τα ταξίδια του στην Περσία, Ελληνοποίησε τη Περσική λέξη “pairidaeza” (κλειστός κήπος) δημιουργώντας την λέξη “παράδεισος” και ενσωματώνοντας έτσι στην Ελληνική γλώσσα, την έννοια που αναφέρεται στους ειδυλλιακούς κήπους, τους προστατευόμενους από τοίχους.

Οι πίνακες σε αυτή την έκθεση είναι μια συλλογή εικόνων εμπνευσμένων από το ελληνικό φυσικό τοπίο, και ενσωματώνουν διάφορα Ελληνικά φυτολογικά θέματα. Τα “θαύματα” που συνδέονται με μικρά και μεγαλύτερα φυτά και φυτικούς σχηματισμούς στην Ελληνική γη, χρησιμεύουν ως μόνιμη έμπνευση στη ζωγραφική πρακτική μου, στοχεύοντας μέσα από τη ζωγραφική μεταφορά στη δημιουργία της αίσθησης ενός επίγειου παραδεισένιου τόπου.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση