Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

Το διάστημα 5 έως 10 Αυγούστου 2022 έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε έργα της ζωγραφικής από μια ομάδα καλλιτεχνων. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι ανοικτός καθημερινά 19:00-22:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.


Καλλιτέχνες (Αλφαβητικά):

Ο Στρατος Ασλανίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το Μάιο του 1955. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής κ μικρογλυπτικης κοντά σε σπουδαίους καλλιτέχνες. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Επίσης φιλοτέχνησε το πολιτιστικό κέντρο και την πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Προσκυνά Αταλάντης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την διδασκαλία μαθημάτων ζωγραφικής. Τα αγαπημένα του θέματα είναι θάλασσες βότσαλα και γυμνά. 


Η Τέρρη Ζήκου γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ήδη από τα σχολικά της χρόνια εκδήλωνε ενδιαφέρον για το μάθημα καλλιτεχνικών και ειδικότερα για αυτό της ζωγραφικής. Στην πορεία ασχολήθηκε αρχικά με τη συντήρηση έργων τέχνης και αργότερα επέκτεινε τις δραστηριότητές της στον τομέα της αγιογραφίας και της ζωγραφικής.

Από το 1999 έως σήμερα έχει απασχοληθεί στα παρακάτω έργα: συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων σε ανασκαφές που διεξήγαγε στην Αίγινα το Αρχαιολογικό Ινστιρούτο της Αυστρίας, αποκατάσταση και επιχρύσωση εικόνων για τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας Αθηνών καθώς και των ιστορικών αντικειμένων σε Γκαλερί στη Βρέμη Γερμανίας, κατασκευή αντιγράφων γλυπτών σε πέντε σταθμούς του μετρό της Αθήνας, στον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος Αθηνών, στο μουσείο Καπράλου Αίγινας για τοποθέτηση στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών και τέλος, για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αναφορικά με την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η θεματογραφία με την οποία έχει καταπιαστεί αφορά βυζαντινή αγιογραφία, μοναστήρια της Ελλάδας, αρχαία αγάλματα, χορευτικές φιγούρες, τοπία και νεκρή φύση.

Τέλος, έχει δημιουργήσει τα σκηνικά της θεατρικής παράστασης Ιλιάδες (βασισμένη στην αρχαία τραγωδία Τρωάδες του Ευριπίδη) που ανέβηκε στο θέατρο ΩΨ.  


Η Ελένη Καρατράντου γεννήθηκε στην Αταλάντη τον Οκτώβριο του 1977. Η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και τα τελευταία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στην καλλιτεχνική φωλιά Λειβαδιάς. Είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και σκοπεύει να συνεχίσει τη δημιουργία έργων και να τα εκθέτει και σε άλλες εκθέσεις μελλοντικά.


Η Μαρία Μπούτση Κασσώτη  είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Αταλάντη στις 12/05/1951 και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα από το 1969. Υπήρξε λάτρης της ζωγραφικής από την παιδική της ηλικία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει μία ατομική. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, νοσοκομεία, ιδρύματα καθώς και στην Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήλη Αταλάντης.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση